Positive mind = ont-moeten

Ont-moeten = liefde voor jezelf = grote kans op FLOW

 

Ik ben fan! Fan van Positieve Psychologie. Vorige week gaf ik mijn eindpresentatie in het kader van de opleiding Positieve Psychologie, Het was  thuiskomen voor me. De opleidingsdagen zijn voorbij gevlogen. Alsof ik in een continue Flow zat. Ook het lezen van de nodige lectuur ging in flow. Iets wat voor mij geen vanzelfsprekendheid is. Zo’n lezer was ik nooit. Maar sinds een paar jaar merk ik dat als het me ECHT interesseert, dan gaat het vanzelf.

 

En dat is nu ook het mooie van FLOW. Heb jij echt je talent te pakken waar jij goed in bent èn waar jij happy van wordt, dan kun je in FLOW geraken. Dit kun je niet plannen, dit overkomt je bijna. Focus op jezelf en een gezonde balans tussen ontspanning en spanning zijn dan randvoorwaardelijk.

 

Maar hoe weet je nu welke talenten dat bij jou zijn? Vaak herken je ze door naar jezelf te kijken zoals je was als kind. Of door te kijken naar wat jij als vanzelf deed in succesvolle  of juist lastige momenten.

Hoe benut je ze vervolgens zo optimaal mogelijk? Bij mij ging dit pas werken toen ik mijn grootste belemmering over boord durfde te gooien. Dat deed ik door te ont-moeten. Ja zeker het ontmoeten van andere mensen helpt me altijd enorm. Maar in dit geval doel ik op het feit dat ik van me zelf niets meer moest. “Ont-moeten.”.

 
Uiteraard ging dat niet vanzelf. Dit is een proces geweest van bewustwording, naar bewustzijn.  Een simpel armbandje hielp me uiteindelijk het meest. Een armbandje die me triggerde om mezelf met liefde en vriendelijkheid aan te spreken. Net zoals ik altijd doe bij familie, vrienden en klanten.  Een simpele stap, maar wat een openbaring, wat een vooruitgang.

 

Ben jij geïnteresseerd in wat positieve psychologie voor jou kan betekenen, neem gerust contact met me op.