maaINSPIRATION


INTEGRAL EYE MOVEMENT THERAPY (IEMT) 

 

IEMT is een krachtige methodiek, waarbij oogbewegingen helpen bij transformatie. IEMT zet je in om vervelende ervaringen los te laten of te verwerken. En om positieve inzichten juist te integreren.  Het resultaat van een IEMT-sessie is een gevoel van bevrijding, verlichting en welzijn.  Het is in te zetten voor:

  • Stressreductie
  • (Preventie) Burn-out
  • Verliesverwerking
  • Angst
  • Depressie
  • Persoonlijke ontwikkeling
  • PTSS (traumaverwerking)

 

Bij IEMT volgt de coachee met de ogen de handbewegingen van de coach. Het bewegen van de ogen brengt de gewenste verandering tot stand. Naast het werken met de ogen wordt gewerkt aan de bewustwording van de impact van de fysiologie op de stemming. De coachee krijgt meer grip op zijn/haar gemoedstoestand. Heb je al eerder EMDR gedaan, dan kan het nog zijn dat IEMT je een verrijking of verdieping oplevert.

 

IEMT werkt op basis van 5 patronen van chroniciteit. Patronen die er voor zorgen dat je telkens last ervaart van bepaalde gevoelens. Uit onderzoek naar deze patronen zijn een behandelwijzen ontstaan voor steeds terugkerende intense negatieve gevoelens, identiteitsbeleving, Post-Traumatische Stress, en depressie. 

 

Bekijk een voorbeeld van werken met IEMT van de bedenker Andrew T. Austin:

 

 Voorbeeld IEMT Youtube

 

Ik ben zelf met IEMT in aanraking gekomen voor het verhelpen van mijn dierenangst. Inmiddels ben ik zelf IEMT-Advanced practitioner. Sinds juli 2017 sta ik geregistreerd als IEMT coach bij de Associatie. Heb jij last van negatieve gevoelens die veroorzaakt zijn in het verleden, maar die je belemmeren in het heden? Neem vrijblijvend contact met me op.

 

IEMT & EMDR heel verschillend. Kijk naar deze uitleg. 

 


Ik ben een door Michael Portzky gecertificeerd professional als het gaat om Veerkracht.

Michael Portzky is neuro- en klinisch psycholoog, gespecialiseerd in de diagnostiek.

Voor hem geldt, net als voor mij, dat je altijd goed moet kijkende wie je voor je hebt. Geen persoon is hetzelfde, waardoor ook behandelmethoden per persoon variëren. 

 

Michael heeft mij met zijn wetenschappelijke achtergrond, zijn nuchterheid, gevoel voor logica en humor geïnspireerd over de preventie van Burn-out en depressies die kunnen ontstaan door gebeurtenissen in iemands leven (en/of werk). 

 

www.michaelportzky.be

 


Positieve Psychologie (opleiding voorjaar 2018)

De wetenschap waarbij de vraag:"Wat zijn de kwaliteiten van de mensen?", centraal staat. Met als doel om ieders welzijn te verhogen. 

Positieve psychologie betreft waardevolle subjectieve ervaringen: welzijn, tevredenheid, aandacht voor het moment, hoop, optimisme en geluk. Wel met inachtneming van het negatieve. Namelijk erkennen dat negatieve emoties, falen en problemen belangrijke aspecten van het leven zijn. 

Positieve psychologie richt zich factoren die bijdragen aan preventie van problemen zoals burn-out, depressies, verslavingen etc.. 

 


Elke Geraerts is neuropsycholoog. Ik zag haar voor het eerste tijdens de dag van de Coach in 2018. Daarna heb ik alle 3 haar boeken gelezen.

 

Zij maakt voor mij de ideale vertaling van de wetenschap van de neuropsychologie en de positieve psychologie naar de moderne maatschappij. 

Wat betekent het om te werken en te leven in onze huidige maatschappij? Wat is het effect daarvan op je hersenen? Praktische handvatten om ervoor te zorgen dat de stress zo min mogelijk is en jij jezelf overeind houd en blijft houden. 

 

www.elkegeraerts.comVistanova; een magazine waar ik veel inspiratie uithaal voor mijn werk. 


Aangesloten bij de Beroepsvereniging voor Loopbaan professionals.


De visie van de school overtuigde mij om de opleiding te gaan volgen.